Mezőszilas Község Önkormányzata    

Zártkert pályázat

Mezőszilas Község Önkormányzata 10.000.000.- Ft összegű támogatást nyert el az Agrárminisztérium által meghirdetett, „A zártkerti besorolású földrészletek mezőgazdasági hasznosítását segítő, infrastrukturális hátterét biztosító fejlesztések támogatására” (ZP-1-2019) kódszámú felhívásra.


A projekt részeként mechanikai stabilizáció kerül a Mezőszilas 2237 helyrajzi számú zártkerti földút teljes szakaszára 656 méter hosszon, valamint beszerzésre kerül az 1956 helyrajzi számú ingatlan és 112 db kajszi gyümölcsfa.


A felújított út összesen 104 db zártkertre - 84 db 2500 m2 alatti - biztosítja a bejárást, a kertek tulajdonosai.

A zártkerteken szőlő- és gyümölcstermelést folytatnak az ingatlanok tulajdonosai.


A beszerezett 1956 helyrajzi számú ingatlan Mezőszilas zártkertes övezetében helyezkedik el, nagysága 2804 m2, az ingatlan gyümölcskertté alakítása történt meg a növénytelepítést megelőző területrendezési munkák elvégzésével és 112 db kajszi gyümölcsfa telepítésével. Az új gyümölcsös kert részévé válik a már meglévő, az önkormányzat által már működtetett gyümölcsös ültetvényeknek, a betakarított termés pedig a gyümölcsök saját üzemeltetésű óvodai konyhán kerül felhasználásra.Az oldalon található tartalom Mezőszilas Község Önkormányzata tulajdonát képezi. | webDesign