Mezőszilas Község Önkormányzata    

Zártkert pályázat

Mezőszilas Község Önkormányzata 19.426.035,- Ft összegű támogatást nyert el az Agrárminisztérium által meghirdetett, „A zártkerti besorolású földrészletek mezőgazdasági hasznosítását segítő, infrastrukturális hátterét biztosító fejlesztések támogatására” című, ZP-1-2021 kódszámú felhívásra.

A projekt részeként mechanikai stabilizáció kerül a Mezőszilas 2238 helyrajzi számú zártkerti földút teljes szakaszára 600 méter hosszon, valamint beszerzésre és telepítésre kerül 13 db Vadalarm Hibrid típusú állatriasztó készülék vadriasztó a zártkerti ingatlanok vadkárok elleni védelmére.


A fejlesztés eredményeként biztosítottá válik az út állandó használata, függetlenül az időjárási viszonyoktól, terhelhetőségét tekintve alkalmassá vált mind a személygépkocsik, mind a mezőgazdasági erőgépekkel történő közlekedésre. A felújított út összesen 100 db zártkertre biztosítja a bejárást, valamint közvetetten a hozzá csatalakozó dűlőutak közlekedését is elérhetővé teszi. A kertek tulajdonosai szőlő- és gyümölcstermesztést folytatnak, így a vadriasztók beszerzésével és telepítésével biztosított a kertek vadkár elleni védelme.


Az oldalon található tartalom Mezőszilas Község Önkormányzata tulajdonát képezi. | webDesign